FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Ravinto:Mustikka


Perinteinen marja, jota ei aina osata arvostaa tarpeeksi. Lyö ravintoarvoissa laudalta muut kotimaiset marjat ja on suhteellisen edullinen, kun verrataan esimerkiksi eksoottiseen acai marjaan. Varsinkin jos poimii itse :)

Mustikan marjoissa on hyvin vähän hedelmähappoja. Sen sijaan niissä on runsaasti A- ja B-vitamiinia, mangaania, kuituja sekä flavonoideja. Ne ovat myös hyviä C-vitamiinin, magnesiumin ja kalsiumin lähteitä. Mustikan marjoissa on myös runsaasti sakkaroideja. Mustikka on yksi kotimaamme monipuolisimmista marjoista, lisäksi se on hyvän makuinen ja kuten edellä todettu terveellinen. Mustikka sopii hyvin päivittäiseksi ravinnoksi ja toimii eräänlaisena luonnon "lisäravinteena".

Mustikkasta saa blenderin ja vaikka luomu jogurtin kanssa hyvän aamupalan tai treeniä edeltävän ravintoannoksen. Kokeileppa joskus seuraavaa reseptiä.
- 3dl mustikoita
- Muutamia kaakaopapuja
- banaani
- noin 0.5dl appelsiinimehua

Soseuta edellä mainitut ainekset keskenään, nauti ja lähde lenkille. Juoksu kulkee ja ei tule sitä inhottavaa pistosta mahaan mikä syntyy helposti, jos syö raskaamman aterian. Eikä tarvitse sulatella tuntia ennen lenkkiä.

Parastahan mustikassa on se, että sitä voi poimia jokamiehenoikeudella ja samalla tulee ulkoiltua. Se on myös helppo säilöä, marjoihin sokeria ja pakkaseen. Pakastaessa ravintoarvot säilyvät hyvin. Ostettuna mustikka on arvokkaampi, kuin monet muut marjat, mutta kuten todettu todella terveellinen.

Kapteenin loki 23.5
- Reipas Arska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti